NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U Živinicama podjela bajramskih paketa

... | 14. Juna 2018.
10:29
Kalesija Online

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković tokom cijele godine nastoji svakog mjeseca obići dvije do tri socijalno ugrožene porodice i uručiti im prehrambene pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Početkom ove godine, većom akcijom omogućeni su i uspješno podijeljeni paketi za više od stotinu domaćinstava na širem području općine .


Povodom Ramazanskog bajrama, načelnik Samir Kamenjaković danas je počeo i sa podjelom Bajramskih paketa sa osnovnim životnim namirnicama koje će lično uručiti porodicama koje su u stanju socijalne potrebe. Akcija podjele paketa će biti nastavljena i poslije Bajrama.

Na području općine Živinice postoji mnogo građana koji žive na rubu egzistencije i kojima je nephodan svaki vid pomoći, te je prema riječima načelnika Kamenjakovića potrebno pored rješavanja posljedica siromaštva i preventivno djelovati na siromaštvo, tako što će se omogućiti uslovi da se zapošljavaju članovi porodica bez ikakvih primanja.
Pored nezaposlenih na području Općine Živinice postoje građani koji nisu radno sposobni, dakle, stari i iznemogli, majke koje su samohrane i koje nemaju naobrazbu da bi mogle raditi. To su također ciljane grupe kojima se mora dati pažnja, i za koje je neophodno obezbijediti osnovne životne namirinice, što je općenito i bila namjera današnje akcije podjele Bajramskih prehrambenih paketa.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika