NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U Živinicama se gradi most, vrijednost radova 185.000 KM

| 12. Avgusta 2017.
17:27
Kalesija Online

Prije nekoliko dana započeli su radovi na izgradnji mosta u Mjesnoj zajednici Šišići, na području općine Živinice. Tim povodom radove na izgradnji mosta koji se izvode u mjestu Brčaninovići posjetio je općinski načelnik Samir Kamenjaković.

Procijenjena vrijednost ugovora za projekat izgradnje ovog mosta je 185.000 KM od čega 120.000 KM finansira Vlada Federacije BiH u kreditnoj liniji Svjetske banke, a ostatak potrebnih sredstava oko 65.000 KM finansira Općina Živinice.

Ugovor za izgradnju mosta na rijeci Oskovi u Mjesnoj zajednici Šišići, između Općine Živinice i Federalnog ministrastva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, potpisan je krajem mjeseca juna ove godine.

Izvođač radova je firme SE-SARAJKA iz Živinica, a radovi trebaju biti završeni do 18. sepetembra tekuće godine.

“Prošli smo jedan težak period kada je u pitanju projektovanje mosta i mogućnost finansiranja ovog mosta. Vi znate su prošle godine kule na ovom mostu pale, iz tog razloga iz Federalnog ministarstva su nam kazali da oni nemaju više sredstava da mogu nastaviti izgradnju mosta. Na raspolaganju je bilo negdje oko 120.000 KM koje smo mi mogli koristiti za izgradnju mosta, a za nastavak je bilo portrebno oko 185.000 KM. Mi smo morali naći sredstva iz budžeta Općine Živinice. Ja sam u budžetu, u rebalansu predložio 63.000 KM koje su falile za izgradnju mosta i to je i usvojeno na Vijeću. Most se počeo raditi i ja očekujem da će on u roku projektne dokumentacije biti završen i da će ovi građani malo odahnuti. Prije svega, želim se još jednom zahvaliti građanima na strpljenju zaista bilo je iz objektivnih razloga. Mi smo preprojektovali most, dobili smo kvalitetniji projekat čime ćemo dobiti i kvalitetniji most od onog koji je bio projektovan u prvom dijelu da se pravi.“ rekao je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.

Izvor: Bportal

Komentari

Kategorija: Društvo i politika