NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

UABNOR Kalesija: U četvrtak sjednica povodom obilježavanja 65. godišnjice utemeljenja Kalesije

... | 6. Marta 2023.
15:43
Kalesija Online

Sejfo Softić, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a, kao i autor knjige “Kalesija od ledine do čaršije”, koja bi iz štampe trebala izaći do juna mjeseca, dostavio je poziv na sjednicu inicijativnog odbora povodom obilježavanja 65. godišnjice Kalesije, odnosno postavljanja kamena temeljca na čistoj ledini uz osnovnu školu i Seljački zadružni dom. Nakon toga Kalesija je počela da se razvija, gradi i gdje je naša općina postala mjesto ugodnog življenja i zadovoljnih ljudi.

“Povodom obilježevanja 65. godišnjice Kalesije, kamena temeljca 28. juna 1958. godine (na čistoj ledini), tim povodom pozivamo vas na sjednicu inicijativnog odbora koja će se održati u četvrtak, 9. marta, sa početkom u 11:00 sati u prostorijama restorana Piemonte.
Napomena: Kalesija je jedina opština u Narodnoj republici Bosni i Hercegovini koja je osnovana na čistoj ledini prije 65. godina i koja je bila izrazito privredno najnerazvijenija. Sada je opština-čaršija sa svim instituacijama sistema i sva sela su postala čaršija u malom. Svi građani Kalesije ste pozvani i radujemo se vašem prisustvu.”, navedeno je u pozivu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme