NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Učenici OŠ “Kalesija” organizovali humanitarni bazar i priredbu

... | 31. Decembra 2015.
08:31
Kalesija Online

Da se i najmlađi vesele predstojećoj Novoj godini i naravno raspustu, dokaz je humanitarni bazar i priredba koju su učenici pripremili i izveli jučer u sali BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

IMG_0440

Organizator bazara i priredbe su učitelji OŠ “Kalesija” koji su zajedno sa učenicima pripremili kolače, igračke, paketiće i nakit, te ih prodavali kako bi novac mogli uložiti u humanitarne svrhe i poboljšanje uslova rada u školi.

IMG_0403

U programu su učestvovale sve sekcije ove škole; dramska, recitatorska, folklor i muzička sekcija, a đaci su se posebno zabavili ovim projektom.

IMG_0418

Ovo je samo jedna od akcija u nizu, đaci OŠ “Kalesija” su prije nekoliko mjeseci organizovali humanitarni bazar “Dijete za dijete”, a koji je za cilj imao pomoć siromašnim učenicima njihove škole.

Direktor OŠ “Kalesija” Fahrudin Hamzić, zadovoljan je ishodom priredbe i bazara, te je sretan zbog toga što su se svi učenici odazvali ovoj akciji.IMG_0421

“Ja sam veoma zadovoljan ovom akcijom jer je bio uključen veliki broj učenika, nastavnika i roditelja u pripremi i realizaciji ovog bazara i priredbe povodom Dana dječije radosti”, rekao je za NTV Hamzić.

On je također istakao kako će ovakvih akcija biti ponovo u budućnosti, te da ih danas očekuje bitan dan zbog posjete ministra Edina Ramića.

IMG_0423

-“Ovo je samo jedna od aktivnosti učenika i nastavnika naše škole. Danas će biti upriličeno svečano otvaranje dječijeg igrališta u dvorištu škole, kojem će prisustvovati ministar Edin Ramić i predstavnici Općine Kalesija. 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme