NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Učenici OŠ “Vukovije” uživali u predstavi ” Vrh svijeta- DJ Šampinjon”

... | 13. Februara 2018.
13:50
Kalesija Online

Lord od Patlidžanije  prekida koncert i saopštava da  nema više vode, te da su DJ i njegov najbolji prijatelj Sarfo jedini koji mogu osloboditi svjetski izvor vode začepljen od strašnih sila mraka. Tako počinje uzbudljivo putovanje prema vrhu svijeta na kojem sreću pčelu koja ne može praviti med jer cvijeće nema peluda, medvjeda koji je na prosjačkom štapu, vozovi stoje, sve je stalo, a Vodocijep je na zavodu za zapošljavanje jer mu je zanimanje “Zaštitnik voda i rijeka” pa nema posla. Da oslobode svjetski izvor vode Sarfi i DJ  pomogli su  učenici Osnovne škole “Vukovije”. Sa glumcima su pjevali, plesali i uživali u pomenutom mjuziklu za djecu i mlade.

Mjuzikl za djecu i mlade „Vrh svijeta – DJ Šampinjon“ autora Muharema Vojnikovića Muhe, režirao Elmir Krivalić. “Ja sam igrao u predstavi kada ju je režirao Muharem. Nakon toga on se vratio u Pariz i nastavio sa svojim životom. Meni je dao autorska prava da tu predstavu napravi tamo gdje ja hoću. Prvo smo igrali u BKC u Živinicama. Dobili smo poziv od BKC “Alija Izetbegović” Kalesija da igramo i za kalesijske osnovce i naravno ostalu publiku”- kazao je režiser i glumac Elmir Krivalić

Od 12.2.2018 do 16.2.2018 godine u BKC “Alija Izetbegović” predstavu će imati priliku pogledati učenici iz osnovnih škola sa područja općine Kalesija. Osim osnovaca, predstavu mogu pogledati i ostali zainteresovani u subotu 17.2.2018 godine sa početkom u 17:00 sati.

Cilj zabavno-edukativnog mjuzikla je podizanje svijesti o zdravoj okolini, a riječ je o dugoročnom projektu koji će biti realiziran u narednih nekoliko godina i to na području cijele BiH, promovirajući osnovne ljudske vrijednosti govoreći o značaju zaštite okoliša.

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme