NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Učenici PŠ Kalesija Gornja prodali svoje crteže i kupili poklone za članove Udruženja “Osmijeh nade”

... | 14. Februara 2020.
13:32
Kalesija Online

“Mi učimo djecu da mijenjaju svijet. Na bolje” moto je učiteljica u PŠ Kalesija Gornja. Ovog puta nizom radionica obilježen je 15.februar Međunarodni dan djece oboljele od raka. Cilj je razviti svijest kod mlađih generacija, naučiti ih kako reagovati i ponašati se ukoliko se budu suočili sa situacijom da neko u njihovoj blizini oboli od malignih bolesti. Upriličeno je niz edukativnih i informativnih aktivnosti, likovne radionice, postavljanje zlatnih vrpci, puštanje žutih balona, te radionice o zdravom životu i zdravoj ishrani.

Iz priče sa roditeljima i djecom koja boluju od malignih bolesti da se zaključiti da im je jedan od težih perioda opadanje kose. Zbog toga su učiteljice u pomenutoj kalesijskoj školi mališanima govorile o načinu kako donirati kosu drugarima.

“Istakli smo koliko je važno pružiti podršku djeci koja su oboljela i njihovim roditeljima. Učenici su crtali crteže, prodali ih i od zarađenog novca kupili zdrave namirnice i poklone članovima Udruženja “Osmijeh nade” Kalesija. Ovim malim gestom želimo podržati Udruženje i njihov rad ” kaže jedna od učiteljica.

Svake godine 15.februar se obilježava kao Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka. Uspostavljen je 2002. godine i danas se obilježava u više od 85 zemalja širom svijeta s ciljem edukacije i efikasnog sprovođenja svih mjera koje će omogućiti ranu dijagnostiku, adekvatnu terapiju, rehabilitaciju i bolji kvalitet života djece oboljele od malignih tumora.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme