NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Učenik Gazi Husrev-begove medrese osvojio prvo mjesto na takmičenju u hifzu Kur’ana u Mekki

... | 15. Novembra 2015.
19:38
Kalesija Online

Hafiz Adnan Maati, učenik četvrtog razreda Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, osvojio je prvo mjesto na Internacionalnom takmičenju u hifzu Kur’ana “Kralj Abdu-l-Aziz“ u Mekki, Kraljevina Saudijska Arabija.

Na takmičenju koje se održavalo u Haremi-šerifu u Mekki, od 05. do 12. novembra 2015. godine, Bosnu i Hercegovinu predstavljala su trojica takmičara: hfz. Jusuf Bećoja, hfz. Kemal Hasić i hfz. Adnan Maati.

takmicenje_1

U pratnji im je bio mr. hfz. Mensur ef. Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese i profesor kiraeta koji je u isto vrijeme učestvovao na seminaru za Specijalizaciju sudija za ocjenjivanje takmičara na međunarodnim takmičenjima u hifzu Kur’ana.

Hafiz Adnan Maati, osvojivši prvo mjesto u kategoriji Hifz 5 džuzova ostvario je najbolji uspjeh od svih takmičara iz Bosne i Hercegovine koji su se do sada takmičili u ovoj kategoriji.

Rođen je 25. decembra 1997. godine u Zavidovićima. Položio je hifz u Sarajevu 2012. godine pred Hafiskom komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Gazi Husrev-begovu medresu upisao je 2012. godine, a sada je maturant. Uspjeh hafiza Adnana, osim što je njegov lični uspjeh, ujedno predstavlja priznanje i njegovom muhaffizu, priznanje Gazi Husrev-begovoj medresi i cijeloj Bosni i Hercegovini, prenosi Medresa.ba.

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Promocija