NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Udruženje mladih “Trik” Kalesija dobit će prostor za rad/VIDEO/

... | 25. Februara 2021.
18:59
Kalesija Online

Udruženje mladih TRIK Kalesija osnovano je u janura u 2019.godine kao neformalna grupa. Za dvije godine postojanja, pomenuto Udruženje realizovalo je veliki broj projekata koji su od velikog značaja prije svega za mlade i djecu sa područja naše općine.

Realizovan je veliki broj aktivnosti humanitarnog potom zabavnog karaktera, te veliki broj uličnih  akcija kako bi promovisali zdrav način života, prevenciju među vršnjačkog nasilja i slično. Udruženje TRIK broji 50 članova a predsjednica Udruženja Almira Omić ističe da se nada da će se taj broj i povećati posebno sa otvaranjem Omladinskog centra.

Omladinski centar je od velikog značaja jer će isti biti opremljen sa računarima na kojima će biti instalirani programi za koje će biti organizovane i edukativne radionice.

 Što se tiče radionica web i grafičkog dizajna mladi će sa edukatorom proći teorijski i grafički dizajn. Članovi Udruženja koji budu prošli obuku u Udruženju će  činiti kreativni tim koji će biti zadužen za potrebe TRIKA praviti letke, plakate i drugi promotivni materijal za koji su do sada morali izdvajati novčana sredstva, a osim toga van udruženja imat će priliku i da zarade s obzirom da je web i grafični dizajn danas jako popularan i tražen.

Prostorije Omladinskog centra, osim Udruženja “Trik” moći će koristiti i druga Udruženja.

Više u prilogu:

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, NEON TV - Video prilozi