NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Udruženje “Snaga nezavisne žene”: Planirana realizacija dva nova projekta

... | 29. Maja 2020.
09:17
Kalesija Online

Aktivnosti Udruženja “Snaga nezavisne žene” Kalesija u proteklom periodu zbog pandemije korona virusa bile su prolongirane. Zahvaljujući poboljšanju higijensko-epidemiloške situacije i popuštanju mjera članice pomenutog Udruženja nastavile su sa realizacijom započetih projekata. Instuktorica Aida Avdić ponovo je počela sa održavanjem fitnes treninga. Prijem novih članica je u toku.

” S obzirom da nismo se mogle okupljati naše djelovanje se odvijalo u vidu realizovanja humanitarnih akcija. Pokrenule smo akciju obilaska starih i lica u izolaciji u našoj općini. S obzirom da za to nije bilo pretjerane potrebe ograničile smo se na nekoliko naših članica koje su bile u nekoj od potreba koje smo mi mogle otkloniti. Podržale smo i akciju izgradnje staračkog doma odnosno doma za majke Srebrenice. Ponovo smo dale podršku za pripremu iftara za postače, korisnike narodne kuhinje “Imaret”. U narednom periodu počinjemo sa organizacijom dogovorenih promocija, obilaska starih osoba koja žive same, kluba čitalaca. Počinjemo i sa radionicama za djecu. ” kažu iz pomenutog Udruženja.

U narednom periodu planirana je i realizacija dva nova projekta. Prvi ima za cilj buđenje svijesti sugrađana o važnosti brige o zdravoj životnoj sredini. Također, kroz ovaj projekat planirana je izrada platnenih vrećice sa turističkim motivima općine Kalesija. Na taj način, kažu, žele smanjiti upotrebu plastičnih vrećica ali i vršiti promociju općine kao i njenog turističkog potencijala.

Drugi projekat je “Doprinos žena razvoju općine Kalesija kroz obrazovanje, zdravstvo, poduzetništvo, kulturu, tradiciju”. Cilj skrenuti pažnju na ljudske resurse u općini s akcentom na djelovanje žene u raznim oblastima.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme