NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Udruženje “Ženo, majko, sestro” pružilo podršku djeci oboljeloj od raka

... | 20. Septembra 2019.
15:28
Kalesija Online

U petak, 20.9.2019. godine, na Trgu Slobode u Tuzli, u znak podrške mališanima oboljelim od raka koji se nalaze na bolničkom liječenju, divljenja prema djeci i mladima koji su pobijedili rak i u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane, oblikovana je “živa ljudska zlatna vrpca” koja predstavlja međunarodno priznati simbol borbe protiv raka u dječijem dobu.

– Treba razvijati borbenost, kako bi se ta borba protiv bolesti pretvorila u pobjedu. Mi dajemo podršku, ne zato da bi se o tome čulo, nego zato da pobjeđujemo zajedno s vama. Hoćemo da pobjedite, hoćemo stanje kolektivne svijesti, stanje empatije, stanje filantropije, čovjekoljublja, borbenosti. Da se borimo i da zajedno pobjedimo. Davali smo podršku i davit ćemo i više jer je to najvažnija i najpoštenija moguća borba i bitka.Hvala vam za organizaciju ove manifestacije, hvala vam što ste mi učinili čast i pozvali me. Želim vam ono, a pogotovo djeci, što se želi svojim najdražima i najrođenijima, hvala vam, kazao je gradonačelnik Imamović u svom obraćanju prisutnima.


Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona “PIPOL” nizom prigodnih aktivnosti nastavlja obilježavati kampanju “Zlatni septembar/Gold september” koja ima za cilj podizanje svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu, koja se tokom mjeseca septembra obilježava na globalnoj razini.

Kampanja “Zlatni septembar/Gold september” realizuje se u sklopu projekta “Svjetlo nakon mRAKa”, čiji je generalni pokrovitelj Grad Tuzla. Nakon obraćanja organizatora manifestacije i gradonačelnika Tuzle, upriličeno je i puštanje u zrak zlatnih balona, koji su simbolično predstvili “Plamen života” mališana koji se trenutno bore za ozdravljenje, djece i mladih koji su pobijedili rak, te plamen života malih i velikih boraca koji su izgubili bitku sa rakom, čiji su životi ugašeni prebzo, kao svijeće na vjetru.

Navedene aktivnosti realizovale su se kao završna aktivnost u sklopu organizovane edukativno-pokazne vježbe, koju povodom Svjetskog dana prve pomoći, organizuje Crveni križ Grada Tuzle u saradnji sa Gradskim štabom civilne zaštite Grada Tuzle, predstavnicima Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzle, Doma zdravlja Tuzla, Kantonalne uprave civilne zaštite, MUP-a TK.

Podršku u realizaciji navedenih aktivnosti, članovima i prijateljima Udruženja “PIPOL” pružili su Udruženje građanki “Ženo, majko, sestro” iz Kalesije, koje i pored svoje lične borbe sa karcinomom, podršku djeci i mladima oboljeloj od raka stavljuju iznad svega, uz poruku da njihova srca kucaju za njih, jer zajedno smo snažniji.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme