NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Ugaženi snijeg na kolovozu, vozači oprez

... | 19. Januara 2020.
08:33
Kalesija Online

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u višim predjelima, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.  Izdvajamo putne pravce: Bihać-Ključ, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Bugojno-Novi Travnik,  Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i  Livno-Kupres-Bugojno.

Zbog niskih temperatura moguće je formiranje poledice, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.  Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo  i  Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.  

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac), Jajce-Crna Rijeka i Lanište-Ključ.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika