NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Uhapšen višestruki izvršilac krivični djela iz Gračanice: Ukrao 14 automobila

... | 12. Juna 2019.
16:27
Kalesija Online

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK (PU Gradačac) u ponedjeljak su na području Gradačca lišili slobode dvadesttrogodišnjeg E.B., nastanjenog na području općine Gračanica, za kojim je bilo raspisano nekoliko potraga u vezi otuđenja motornih vozila na području Tuzlanskog kantona, Federacije BiH i Republike Srpske.

Izvršenom kriminalističkom obradom rasvijetljeno je ukupno sedamnaest (17) krivičnih djela, od čega je 14 krivičnih djela Teška krađa – otuđenje četrnaest motornih vozila starije proizvodnje („Golf A-2“, „VW Pollo“, „VW Jetta“, „VW Passat A-2“ i „Audi 80“), 2 KD Teška krađa (provale u dva putnička motorna vozila iz kojih su otuđeni  USB stik i navigacija) i 1 KD Krađa (otuđenje mobilnog telefona iz kuće). Radi se o krivičnim djelima počinjenim na području Tuzlanskog kantona u posljednja dva mjeseca.

Nakon kriminalističke obrade E.B. je uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio naprijed navedena krivična djela.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika