NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Uhapšena dvojica mladića iz Živinica zbog pljačke benzinske pumpe

... | 1. Decembra 2021.
10:30
Kalesija Online

PS Živinice sinoć je oko 1:25 sati zaprimila prijavu da su dva NN lica (uz prijetnju pištoljem i nožem), izvršila krivično djelo Razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe u Živinicama, kojom prilikom je otuđena određena količina novca, a nakon čega su se NN lica udaljila sa mjesta događaja. Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici OKP PU Živinice su, operativnim radom na terenu, došli do saznanja o mogućim počiniocma navedenog krivičnog djela, a riječ je o I.A., rođen 1999.godine i E.S., rođen 1996.godine, oba iz Živinica, kao i da se u vezu sa opisanim krivičnim djelom može dovesti  sedamnaestogodišnjak, takođe iz Živinica.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a imenovani su pronađeni, lišeni slobode i privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade. Tokom rada na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela pronađen je otuđeni novac, te startni pištolj i nož.

Istog dana, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, uz izvještaj, na nadležnost i dalje postupanje predati su I.A. i E.S., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Takođe, policijski službenici OKP PU Živinice nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju, a po okončanju protiv sedamnaestogodišnjaka nadležnom Tužilaštvu biće upućen adekvatan Izvještaj, navodi se u izvještaju MUP-a TK.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika