NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Uhapšene dvije osobe iz Osmaka zbog napada na policijske službenike

... | 11. Januara 2019.
08:44
Kalesija Online

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, lišili su slobode osobu inicijala S.S. (1996) iz Osmaka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Zvornik su, 10.01.2019. godine oko 01,30 sata, u ulici Patrijarha Pavla, grad Zvornik, zatekli osobu S.S. koja je narušavala javni red i mir vikom i galamom. Prilikom legitimisanja, osoba je odbila zakonito naređenje policijskih službenika i tom prilikom fizički napala policijske službenike PS Zvornik, nanjevši im tjelesne povrede.

Prilikom lišenja slobode osobe S.S., došlo je do vrijeđanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje od strane osobe M.L. (1993) iz Osmaka, koje je lišeno slobode i prema njemu će biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Policijski službenici nastavljaju sa daljim aktivnostima u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

U toku 2018. godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala šest slučajeva napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, prenosi Zvornički.ba.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme