NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Uhapšene dvije osobe zbog krivičnog izdavanja i upotrebe neistinite liječničke ili veterinarske svjedodžbe

... | 2. Jula 2019.
15:47
Kalesija Online

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminaliteta) su, nakon višemjesečnih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Bijeljini i uz asistenciju policijskih službenika Policijske uprave Bijeljina, dana 02.07.2019.godine izvršili pretrese dvije specijalističke zdravstvene ustanove na području Bijeljine.

Ovom prilikom, lišene su slobode dvije osobe V.Đ. i R.M., nastanjene na području Bijeljine, vlasnici specijalističkih zdravstvenih ustanova, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Izdavanje i upotreba neistinite liječničke ili veterinarske svjedodžbe iz člana 376. Krivičnog zakona FBiH.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: protokoli bolesnika, pečati ljekara uposlenih u zdravstvenim ustanovama, kao i druga dokumentacija koja se dovodi u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Naime, radi se o nastavku aktivnosti policijskih službenika Uprave policije MUP-a TK, koji su u ranijem periodu, nadležnom Tužilaštvu podnijeli Izvještaj protiv više vlasnika autoškola sa područja Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Izdavanje i upotreba neistinite liječničke ili veterinarske svjedodžbe iz člana 376. Krivičnog zakona FBiH.

Nakon kriminalističke obrade navedene osobe su predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika