NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Uhapšeni policajac u Tuzli nagrađivan za izuzetan doprinos u radu, danas čeka ročište za pritvor

... | 22. Februara 2020.
11:25
Kalesija Online

Policajac T.O. pripadnik MUP-a TK koji je lišen slobode zbog sumnje u krivično djelo “zlostavljanje u službi” očekuje ročište o mjerama pritvora koje će najvjerojatnije danas zatražiti Tužilaštvo.

Policajac je uhapšen tri dana nakon što je on lišio slobode Mujagu Begića, inače supruga tužiteljice Tužilaštva TK Mirzete Begić, a zbog narušavanja javnog reda i mira. Tatjana Savić, advokatica uhapšenog policajca koji je u službi bio i nagrađivan za postignute izuzetne rezultate u radu, s posebnim naglaskom za doprinos u zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana jučer je kazala da je Tužilaštvo TK flagrantno prekršilo pretpostavke nevinosti, jer Tužilaštvo stavlja javnosti do znanja da je suprug tužiteljice uzoran građanin, a policajci nasilnici.

Foto: tuzlanski.ba‘To nije tačno ako pročitate iskaz osumnjičenog kao i iskaz drugog policajca. Da je situacija obrnuta i da je odbrana na ovakav način komentarisala svjedoka Tužilaštvo bi odmah pokrenulo postupak zbog utjecaja na svjedoka i tražilo pritvor’, ističe Savić za agenciju Patria.

Inače, uhapšeni T.O. iznio je jučer pred Tužilaštvom TK svoju odbranu.

Izvor: tuzlanski.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika