NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

UKC Tuzla: Dva nova operativna stola za bolje uslove rada u Klinici za ortopediju

... | 16. Maja 2018.
15:59
Kalesija Online

Donacija dva nova operativna stola Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC-a Tuzla, omogućit će bolje pružanje usluga pacijentima. Iz ove Klinike ističu da su liste čekanja, zbog dotrajalosti medicinske opreme bile duge, ali i da će se stanje sa novim operativnim stolovima znatno poboljšati.

„Ovo je za nas jedan veliki poklon, koji će nam omogućiti da te operativne zahvate zaista radimo na znatno kvalitetnijem nivou. Sa ovim stolovima koje smo dobili za donaciju zaista će se moći raditi operativni zahvati i na vratnoj, grudnoj i slabinskoj kralježnici.“ – kazao je Alen Kamerić, načelnik Klinike za ortopediju i traumatologiju UKC-a Tuzla.

U Klinici za ortopediju i traumatologiju godišnje se uradi oko 150 operacija ugradnja proteze kuka. Također, svake godine se uradi i oko 250 elektivnih operacija na kičmi, a sa novom opremom, ljekari Klinike za ortopediju, ističu da bi se ovaj broj mogao i povećati.

„Normalno, mi još zbrinjavamo i svu traumu, ona ne čeka i radi se svaki dan. Sa ovim stolovima mi ćemo olakšati i ubrzati rad na ortopedsko-traumatološkoj klinici. Često se do sada dešavalo, da pacijenti koji su naručeni na elektivne zahvate su morali biti vraćeni jer smo morali zbrinjavati pacijente koji su doživjeli traumu.“ – istakao je doc. dr. Asmir Hrustić , ortoped.

Vrijednost ove donacije je skoro 360 hiljada konvertibilnih maraka, koji su kažu, tek uvertira u naredne akcije podrške unaprijeđenju uslova rada ljekara ali i zbrinjavanja pacijenata.

„Dio te opereme je sada već tu, odnosno ovi operativni stolovi. Također, planiramo da pomognemo i sa drugom vrstom opreme koju ova Klinika treba.“ – kazao je Mario Zovko, iz Rotary cluba Tuzla.

Jedan od noviteta u ovoj Klinici je i stropna rasvjeta koja je ugrađena u operacione sale, a koja je direktrno spojena sa televizorom i pomaže da mladi ljekari iz prostorije van operacione sale, putem televizora mogu pratiti čitav proces operativnog zahvata. Iz Klikine za ortopediju, također ističu da kontinuirano rade na obnavljanju svih resursa unutar ove Klinike.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika