NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Upoznajte dvasdesetogodišnjakinju koja od čarapa pravi cvijeće

| 12. Marta 2017.
20:43
Kalesija Online

Dvadesetogodišnja Senada Ahmetović iz zvorničkog naselja Križevići kao i mnoštvo njenih vršnjaka nakon završenog srednjeg obrazovanja u Kalesiji, papire je predala na evidenciju Zavoda za zapošljavanje. Sa završenom školom “Veterinarskog tehničara” nije uspjela pronaći posao u struci, ali jeste pronašla način kako da sopstvenim radom zaradi nešto novca.

Naime, ova dvadesetogodišnjakinja od čarapa tačnije grilonki pravi ukrasno cvijeće koje je oduševilo mnoge koji su imali priliku da to vide.

“Na internetu sam vidjela kako se može od toga lijepo cvijeće da napravi, pa sam sebi rekla hoću da pokušam i evo kao što vidite uspjelo mi je. Neki moji prijatelji su ostali iznenađeni onim što vide i sada to cvijeće imaju u svojim domovima”, govori nam Senada Ahmetović.

Ona ističe da dnevno može napraviti dva velika cvijeta, a ukoliko su manji u pitanju onda je to dosta veći broj. Također nam govori da sve radi po narudžbi, tako da mušterija, odnosno kupac određuje bolju, stil, ali i veličinu cvijeta.

Seanada Ahmetović nam govori da je život u Bosni i Hercegovini posebno u manjem entitetu, težak, ali da s euvijek može pronaći način da se nešto novca zaradi, pa makar i na ovaj način.

Cvijeće možete naručiti putem telefona broj 062 549 115 ili putem facebook-a SENADA AHMETOVIĆ

 

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Promocija