NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Upriličen prijem za komandante ratnih jedinica i predstavnike MIZ Kalesija

| 19. Maja 2017.
12:50
Kalesija Online

Povodom obilježavanja Dana općine Kalesija i dugogodišnje tradicije naše općine, danas je upriličen prijem i za komandante ratnih jedinica sa područja Kalesije, ali i za predstavnike MIZ Kalesija.

Na sastanku je razgovarano o odrani Kalesije i hrabrosti boraca koji nisu dozvolili da Kalesija padne u ruke neprijatelja. Istaknuta im je zahvalnost od strane općinskog načelnika za sve što su učinili za Kalesiju, te je na sastanku istaknuto da se treba raditi na boljim odnosima između općinskih vlasti i komandanata.

U odnosu na broj načelnika koji je prisustovao prijemu, komandanata je bilo mnogo više što posebno raduje načelnika.

-“Ja imam izuzetno korektne odnose sa njima, i to će tako uvijek ostati. Ja sam ih ukratko informisao o stanju u Kalesiji, da daju svoj doprinos, da političke barijere prevaziđemo, da se izborimo za bolju Kalesiju i da damo svoj doprinos da na sljedećim izborima Kalesija dobije ono što zaslužuje. Kalesija danas u ovoj garnituri vlasti, po broju stanovnika nema gotovo ništa i to je ono što trebamo pokušati u Kalesiji, da zaposlimo što više ljudi, da uredimo infrastrukturu”, rekao je Džafić za NTV.

On je i sa predstavnicima MIZ Kalesija razgovarao o sličnim temama, jer je želio da putem sastanaka upozna ljude sa svojim radom u proteklim mjesecima i planovima za naredne mjesece.

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme