NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Upriličena posjeta najstarijim ženama na području Grada Živinice

... | 10. Marta 2020.
21:19
Kalesija Online

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković je, zajedno sa predsjednicom Komisije za ravnopravnost spolova i članicom Savjeta žena gradonačelnika, povodom 8. marta – Dana žena posjetio dvije najstarije žene na području Grada Živinice.

Porobić Muška rođena 1910. godine u Žepi  najstarija je žena prema evidenciji u matičnim knjigama sa područja Grada Živinice.

Nana Muška živjela je u Srebrenici, a zapamtila je i tri rata, među kojima je i onaj posljednji u kojem je izgubila najvoljenije.

Također, prema evidenciji Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, najstariji je korisnik prava na penzije u Bosni i Hercegovini.

Pored nane Muške, gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković posjetio je i 92. godišnju Pelku Milovanović rođenu 1928. godine, iz Vrnajevića gdje i sada živi.

Prilikom posjete najstarijim ženama sa područja Grada Živinice, gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je da one u svakom pogledu zaslužuju da im se posveti dužna pažnja svaki dan, te da im se čestita praznik, jer su kroz svoj život uložile puno truda i zalaganja.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika