NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Uskoro manifestacija „Kalesijski šampioni znanja 2021“

... | 11. Juna 2021.
11:27
Kalesija Online

Asocijacije za kreiranje i razvoj pozitivnih vrijednosti „Proaktiva” – Općinski tim Kalesija i ove godine će, 8. put zaredom, realizirati projekat „Kalesijski šampioni znanja“. Projekat je je zamišljen kao okupljanje, odnosno kao prijem za najbolje učenike pet kalesijskih osnovnih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: fizike, matematike, hemije, biologije, geografije, historije, vjeronauke, engleskog jezika i njemačkog jezika.

Osim njih priznanja će dobiti i studenti sa prosjekom 9,5 i višim, te učenici koji su sa područja kalesijske općine, a bili su učenici generacije u nekoj srednjoj školi sa područja Tuzlanskog kantona. Također, bit će nagrađeni i najbolji sa mektebskog takmičenja na nivou Medžlisa.

Studenti i učenici generacije trebaju se javiti u BKC sa dokazom o uspjehu. Ostali učenici ne moraju dostavljati dokaz o uspjehu jer Proaktiva ima te informacije.

Manifestacija će se održati do kraja juna, u sali JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija. O tačnom terminu održavanja javnost će biti naknadno obaviještena.

„Kalesijski šampioni znanja“ su jedan od najznačajnijih projekata u poslijeratnoj Kalesiji u oblasti kulture i obrazovanja.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave