NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Uspjeh kalesijske djece: Iman i Asja svjetske šampionke

... | 7. Februara 2023.
12:13
Kalesija Online

Svjetske šampionike dolaze upravo iz naše Kalesije. Iman Mušanović i Asja Zulić iz Tojšića okitile su se trofejima i medaljama na 9. internacionalnom takmičenju “Brainobrain 2023”.

Na 9. internacionalnom takmičenju “Brainobrain 2023” se takmičilo 20.603 djece iz 84 države svijeta.

Emin Avdagić i Iman Mušanović, članovi Brainobrain Tuzla, proglašeni su svjetskim šampionima u svojim uzrasnim i programskim kategorijama na 9. internacionalnom takmičenju “Brainobrain 2023”.

Emin Avdagić iz Tuzle je i na prošlogodišnjem takmičenju u konkurenciji 23.537 djece osvojio takođe titulu šampiona, a 2022. godine je bio i prvak Bosne i Hercegovine.

Srebrenu medalju na pomenutom svjetskom takmičenju osvojila je Asja Zulić.

Od ukupno 10 zlatnih, pet medalja su osvojila djeca iz Tuzle (Emir Bojić, Leo Husić, Una Mešković, Adi Zulfić, Erna Topić), a od ukupno 14 srebrenih šest medalja su osvojila djeca iz Tuzle (Amila Ustavdić, Namik Mehanović, Tamara Sulejmanović, Asja Zulić, Zlatan Hajdarhodžić i Kenjiro Kenan), skupa sa trenericama Fatom Zilić i Almom Ćorić, saopćeno je iz Akademije Brainobrain Tuzla.

Brainobrain je, inače, svjetski certificirani program za djecu uzrasta od četiri do 14 godina koji je namijenjen kompletnom razvoju ličnosti djece, a sastoji se iz tri glavne komponente – neurolingvističkog programiranja za djecu (NLP), VAK metode (učenje putem čula sluha, vida, dodira) i mentalne aritmetike (abakusa).

Radi se o programu koji se uspješno implementira već 18 godina u cijelom svijetu, organiziran u 975 centara za obuku, a kojeg pohađa više od dva miliona djece.  

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme