NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Uspješna priča Kalesijke Eldine Subašić: Nadogradnja noktiju i šivenje sve popularniji

... | 19. Januara 2019.
12:31
Kalesija Online

Kalesijka Eldina Subašić mlada je i perspektivna djevojka koja je u svom domu odlučila pokrenuti mali biznis. Žene koje nisu počašćene time da imaju duge i lijepe nokte, ova djevojka ima rješenje. Da bi nokti bili čvrsti i njegovani ne moramo da posjećujemo kozmetičke salone, sate i sate provodimo u njima, već je dovoljno da imamo kozmetičara koji će uz kvalitetne materijale i njegu naše nokte učiniti savršenim. Nećete pogriješiti bilo koji tretman da izaberete kod ove djevojke. Već nekoliko godina djevojkama iz Kalesije uređuje nokte, nadograđuje i gelira. Sve je krenulo od poklona za sestru koja je dobila materijal za nadogradnju. Tada je počela uspješna Eldinina priča, a novac uspije zaraditi i za školarinu.

„Ta ljubav se razvila već u srednjoj školi, gdje sam prvo počela da se vježbam na sebi kasnije i na svojim drugaricama, rodicama… Počelo je od toga kad je mama sestri za rođendan poklonila sav materijal za nadogradnju noktiju. Kao i svaki početak nije bio lagan“-kaže za NEON Televiziju studentica Finansija i računovodstva.

Radila je na sebi, učila, istraživala, a uspjeh se iz dana u dan samo nizao. Tako su počele i preporuke, a ona je imala sve više i više posla. Trendove itekako prati, ali navodi da svakoj ženi najbolje stoji ono što je najljepše njenim očima.

„U trendu je uvijek ono što nam i stoji, kako odjeća tako i nokti. Uspijem da zaradim sebi za školarinu, studiram Finansije i računovodstvo i dovoljno za svog džeparca“ -kaže Eldina.

Kako nam kaže djevojke iz Kalesije  dosta vode računa o njegovanju i ljepoti noktiju, a najbitnije je povjerenje između klijentica i kozmetičarke, koje je Eldina godinama gradila i pozitivna iskustva sticala.  

„Iznenadila sam se našim damama u Kalesiji, pozitivno, izuzetno su uredne i pedantne. Imam djevojke koje mi dolaze iz obližnjih gradova (Živinice, Tuzla, Lukavac, Zvornik…) Djevojke koje dolaze prvi put kod mene pretežno budu više zahtjevne dok ne upoznaju moj rad, preporuke i savjete. Radim nadogradnju noktiju, geliranje istih i gellak“- kaže nam Eldina, koja se okušala i u šivenju.

Iako nije završila nikakvu edukaciju, svoj posao jako dobro radi, što potvrđuju mnoge djevojke koje dolaze kod nje. Zbog obaveza oko fakulteta trenutno nema vremena posvetiti se dodatnom usavršavanju, ali to su neki od planova koji će još malo sačekati. Najbitnije je da su njene klijentice zadovoljne. Odlično se snalazi i u šnajderstvu. Spretna nije samo sa noktima, već i kada se u njenim rukama nađu igla i konac. Prve kreacije sašila je za sebe, a kasnije su njene komade odjeće ponijele mnoge djevojke.

„Šnajderstvom sam počela da se bavim nakon završene srednje škole. To interesovanje sam pokupila od mame i ona šije. Išla sam na kurs šivenja i tu sam naučila mnogo toga, ali naravno da je praksa najbitnija, tako da sam se usavršavala svaki put kada bih nešto skrojila i sašila. Počela sam da šijem najviše zbog sebe kako bi sebi sašila odgovarajuću odjeću, kao što su haljine, svečane haljine, tunike, suknje i dr…”-navodi Eldina.

Eldina dodaje da je interesovanje i za šivenje i nadogradnju noktiju veliko, a li ona više uživa u uređivanju noktiju.

-Što se tiče konkurencije, Kalesija je manje mjesto nema nas puno u poslu kozmetičarki. Imam običaj da kažem “kakav majstor takva mušterija”. Svaka od nas ima svoju nafaku koju nam niko ne može oduzeti”.

Nada se da će posao pronaći u struci, a ono što je sigurno da nijedna ljubav neće biti zanemarena. Tako da planira nastaviti se baviti ovim poslom-kaže Eldina.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme