NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Usvojena inicijativa da se obezbijede sredstva za studijsko snimanje pjesme o Mirzetu Humiću

... | 1. Decembra 2022.
15:10
Kalesija Online

Na 16. redovnoj sjednici OV Kalesija vijećnici su uputili nekoliko inicijativa:

Incijativa Mehmed Imamović:

Da Komisija za izbor na pozicije u regularnim organima općine Kalesija prilikom utvrđivanja i slanja prijedloga Odluke o imenovanju predsjednika, člana Upravnog odbora ili utvrđivanje predsjednika, člana Nadzornog odbora traži biografiju prijedloga kandidata koji se upućuju na imenovanje, te istu dostaviti uz prijedlog Odluke OV. Incijativa nije usvojena.

Incijativa Mehmed Imamović:

Da se u budžetu Općine Kalesija za 2023. godinu planiraju sredstva u iznosu od 25.000 KM za izgradnju dječijeg parka u Valjevcima, mjesna zajednica Vukovije Donje. Inicijativa nije usvojena.

Ferid Hodžić inicijativa:

Asfaltiranje puta od Meškovića prema staroj Lipovačkoj džamiji (MZ Rainci Gornji). Incijativa je usvojena jednoglasno.

Ferid Hodžić inicijativa: Da Općina Kalesija obezbijedi sredstva za studijsko snimanje pjesme o Mirzetu Humiću. Inicijativa je usvojena jednoglasno.

Ferid Hodžić inicijativa: Postavljanje kontejnera na izletištu Kiseljak-Dubnica. Incijativa je usvojena jednoglasno.

Inicijativa Hasad Imamović:

Da se izvrši obilježavanje pješačkih prelaza na magistralnim i regionalnim putevima na području naše općine, te da se izgradi pješački prelaz na „pisti“ u Vukovijama Gornjim. Inicijativa nije usvojena.

Admir Karić uputio je tri inicijative:

-da se, iz sigurnosnih razloga, popravi ograda na nadvožnjaku/mostu na putu koji vodi od Kalesije (od magistralnog puta između Kalesije i G.Kalesije) do naselja Zelina.
Inicijativa se upućuje nadležnoj općinskoj službi i JP Željeznice FBIH.

Obrazloženje:

– Prema riječima nekoliko građana, kao i policijskih službenika, ograda na nadvožnjaku/mostu na putu prema naselju Zelina (od magistralnog puta između Kalesije i Kalesije G. prema pomenutom naselju),  je u kritičnom stanju, te je pitanje vremena kada će ista pasti.
Na pomenutoj lokaciji prema informacijama do kojih sam došao često borave mlade osobe, te je osim njihove sigurnosti ugroženo i odvijanje željezničkog saobraćaja ukoliko dođe do pada ograde.

–  da se u Budžetu Općine Kalesija za 2023.godinu planiraju sredstva, poseban budžetski kod, za SENIORSKU selekciju KK Bosna Kalesija, i koji će u budućnosti ovisiti o tome da li klub ima takmičarsku seniorsku selekciju bez da se umanjuju sredstva za klub preko Sportskog saveza za ostale selekcije (predpioniri, pioniri, kadeti i juniori).

Obrazloženje:

–  KK Bosna Kalesija je trenutno zbog malo drugačije percepcije javnosti, a praktično je to već godinama, „najglomazniji“ sportski kolektiv na području Općine Kalesija.
Već drugu godinu, a nakon dugogodišnje pauze, u sistemu takmičenja imaju SENIORSKU selekciju.
Za istu nastupaju mladi momci  koji u „razvojnoj ligi“ imaju šansu da nastave igrati sport i poslije 18./19. godina starosti kako je to bila praksa do sada.

-da se vijećnički paušali sa 650,oo KM vrate na raniji iznos od 350,oo KM (kao i dnevnice sa 100 na 50 KM),  a da se kompletna razlika većeg izdvajanja na godišnjem nivou za vijećnike (cca 130 hiljada KM) preusmjeri za KP KOMUNALAC DD Kalesija.

Smatram da vijećnici u OV nisu birani zbog kako bi duplirali vijećničke paušale i dnevnice.
 U trenutku kada smo se kandidirali i izabrani – vijećnički paušal je iznosio 350 KM, obrazložio je Karić.

Mujo Tosunbegović: S obzirom da je bilo pitanja o završetku radova u sali OV Kalesija Tosunbegović je kazao da naredna sjednica OV Kalesija biće održana u novoj u sali. Sala se priprema kako bi bila u funkciji i u narednim danima biće završeni radovi.
Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme