NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Usvojena Odluka o kupovini zemljišta radi izgradnje gradskog parka

... | 31. Maja 2022.
11:45
Kalesija Online

Nakon što su vijećnici usvojili dnevni red od 9 tačaka o kojim će raspravljati na današnjoj 13. redovnoj sjednici, prva tačka koja se našla na razmatranju je: Razmatranje i donošenje Odluke o radnom vremenu objekata u oblasti trgovine, ugostiteljstva i turizma, obrtničkih i srodnih djelatnosti.

Admir Karić: “Bilo bi lijepo da uredimo parking u Kalesiji koji bi radio do 16:00 sati. Nakon 16:00 sati da se ne naplaćuje, jer u Tuzli većinom se nakon 16:00 sati ne plaća parking.”

Odluka o radnom vremenu objekata u oblasti trgovine, ugostiteljstva i turizma, obrtničkih i srodnih djelatnosti je usvojena.

Odluka o bratimljenju sa općinom Talas u Turskoj je usvojena.

Obrazloženje: Predstavnici Općine Talas su, na osnovu ranije uspostavljene komunikacije i saradnje, boravili na području općine Kalesija te imali zajednički radni sastanak u Općini Kalesija sa Općinskim načelnikom kojom prilikom je iskazan zajednički interes za bratimljenje Općine Talas i Općine Kalesija, a sve u cilju uspješnije saradnje u oblasti privrede, obrazovanja, kulture, sporta i drugih oblasti.

Mensur Hukić: “Smatram da su ovakvi potezi dobra stvar. Turska je privredno jaka i može BiH pomoći. Nadam se da će se ovim bratimljenjem pokrenuti aktivnosti gdje će se vidjeti rezultati.

-Odluka o kupovini zemljišta radi izgradnje gradskog parka je usvojena.           

Ovom Odlukom utvrđuje se potreba za kupovinom građevinskog zemljišta za izgradnju gradskog parka u naseljenom mjestu Kalesija grad kao i način i uslovi zaključenja ugovora, način utvrđivanja visine kupoprodajne cijene,  kao i svi ostali troškovi koji se odnose na postupak kupovine nekretnina.

U nastavku slijedi pauza kako bi vijećnici se pridružili obilježavanju Dana bijelih traka u Kalesiji i time odali počast ubijenim prijedorčanima 1992. godine.. Pauza traje do 14:30 sati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme