NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Utakmica Sarajeva i WIT Georgije prekinuta zbog tuče na terenu

... | 9. Februara 2019.
18:46
Kalesija Online

Prijateljska utakmica u Antaliji između Sarajeva i WIT Georgije prekinuta je u finišu.

Sudija je označio kraj utakmice nakon što se dogodila tuča na terenu u koju su se uključile i klupe obje ekipe, javlja Sport 1.

Do trenutka prekida meča u 83. minutu bilo je 2:2. Gruzijci do vodstva dolaze u 11. minutu susreta kada mrežu Džafića trese Zurab Museliani. Šest minuta kasnije Ado Jahić dobija crveni karton, a u dogovoru ekipa odlučeno je da se njegovo mjesto popuni novim igračem, pa je priliku za igru dobio Rifet Kapić, koji je tako debitovao za Bordo tim, nakon što je tokom sedmice stigao u Antaliju i priključio se novim saigračima.

Sarajevo je imalo terensku inicijativu tokom prvog poluvremena, ali se rezultat nije mijenjao pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultati 1:0 za Wit Georgiju. Samo što je počelo drugo poluvrijeme Aladin Šišić trese mrežu Gruzijaca, te donosi poravanje Sarajevu, a dvije minute kasnije Rifet Kapić sjajno pronalazi Aleksandra Šofranca, koji donosi potpuni preokret ekipi Husrefa Musemića na startu drugog poluvremena. Sve do 75. minute nije bilo promjene rezultata, a onda penal za Gruzijce, kojeg u gol pretvara Paata Ghudushauri za 2:2.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Sport