NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Uz obaveze na fakultetu Kalesijka Emina Softić bavi se i izradom unikatnih torbi

... | 4. Januara 2022.
11:35
Kalesija Online

Iako često imamo priliku čuti kako su mladi pasivni i vrijeme provode ispijajući kafe i “surfajući” po internetu odnosno društvenim mrežama na svu sreću mnogo je onih koji takve priče demantuju. Jedna od njih je i vrijedna Kalesijka Emina Softić. Emina je studentica 4 godine Medicinskog fakulteta. Pored obaveza koje studiranje sa sobom nosi Emina je odlučila slobodno vrijeme iskoristiti na nešto korisno ali i nešto što će doprinijeti njenom studentskom budžetu.

“Kada je sve krenulo sa koronom i prvi karantin ja sam se okušala u pravljenju tobica. Torbicu sam napravila za sebe, ne računajući na to da ću ih prodavati. Moje kolegice na fakultetu su to vidjele, počele da se intresuju i pitaju me da li bih i za njih napravila. Naravno, prostala sam i tako počela sa prodajom. Na početku su to bile torbice koje vezem na mrežicu a kasnije sam naučila i da heklam torbe” kaže Emina za NEON Televiziju.

Njene unikatne torbice sve više privlače pažnju, a pozitivnih komentara također ne manjka.

Različiti modeli, prekrasne boje i mnogo ljubavi je ono što odlikuje “Infinity bags”. A šta vrijedne ruke buduće doktorice naprave i kako izgledaju torbice možete pogledati na instagram stranici infinity_bags_ ili Facebook stranici Infinity.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme