NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Večeras „Muška posla“

... | 24. Avgusta 2019.
13:38
Kalesija Online

U okviru kulturno-zabavne manifestacije „Kalesijsko ljeto 2019“, u subotu, 24. augusta, sa početkom u 20,00 sati, na rasporedu je pozorišna predstava “Muška posla”.


Predstava “Muška posla” rađena je po motivima teksta “Ne igraj na Engleze”, Vladimira Đorđevića. Na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način ova predstava govori o jednoj od najvećih pošasti bh. društva – kockanju, odnosno ovisnosti o klađenju. To je i predstava o prijateljstvu, ljubavi i vjernosti. Tri prijatelja. Tri kladioničara. Tri sudbine. Tri odluke. Jedna utakmica. Od jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Trojica prijatelja iz djetnjstva – Jusuf (Faruk Uščuplić), Mića (Faruk Beganović) i Semir (Mirza Mujagić) kladili su se različito. Jedan sigurno dobiva. Ili ipak ne…? Priča o svima nama koji se nadamo tom jednom dobitku kojim ćemo riješiti sve naše probleme, po mogućnosti sa što manje uloženog truda, dobitku koji će nam vratiti dostojanstvo. Čekajte jedan sretni dobitak, kao i trojica naših junaka. Otkrijte kakva je njihova sudbina. Zato u subotu dođite u BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, u 20:00 sati.
U predstavi glume studenti Akademije dramskih umjetnosti Tuzla u klasi profesora Vlade Keroševića a njome se, ujedno, i završava “Kalesijsko ljeto 2019”. Ulaz je besplatan.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme