NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Večeras solistički koncert Lamije i Meline Šišić

... | 29. Juna 2018.
09:02
Kalesija Online

Sestre, Lamija i Melina Šišić uljepšavaju skoro svaku manifestaciju koja se održava u BKC-u “Alija Izetbegović” Kalesija. Kompozicijama odsviranim na violini i klaviru otvorile su mnogobrojne kulturno-zabavne manifestacije kako u Kalesiji tako i u Tuzli. Ovog puta za sve ljubitelje klasične muzike pripremile su pravu poslasticu , a to je solistički koncert. Koncert sestara Šišić održat će se 29.6 2018 godine u sali BKC “Alija Izetbegović” Kalesija sa početkom u 19:oo sati.

Lamija Šišić ima 9 godina. Violinu je počela svirati sa nepunih 6 godina, u pripremnoj nastavi profesorice Nermane Šehić. Zvršila je treći razred osnovne škole sa odličnim uspjehom. Član je školskog orkestra, literarne, ritmičke, recitatorske i dramske sekcije. Član je dramskog studija “Ankata” Kalesija.  Član je kluba borilačkih sportova. Sa sedam godina kurs  Kur'anskog pisma. Osvojila je veliki broj nagrada na muzičkim takmičenjima.

Melina Šišić završila je deveti razred OŠ “Tojšići” kao učenik generacije. Na prijemnom ispitu za Muzičku školu osvojila maksimalne bodove i oduševila profesore kako sviranjem tako i pripremljenim programom. Bila je i učenik generacije u osnovnoj muzičkoj školi. Klavir je počela svirati sa 7 godina.Osim u nastavnim aktivnostima, Melina je tokom osnovnog obrazovanja ostvarivala zapažene rezultate i u vannastavnim aktivnostima. Pohađala je razne sekcije (literarnu, novinarsku, recitatorsku, ritmičku a  članica je i školskog orkestra i hora ). Također, vrijedna učenica pohađala je i dodatne nastave iz matematike , fizike , hemije , biologije , historije, geografije , engleskog jezika informatike i tehničkog stvaralaštva. Na svim poljima, na školskim i općinskim takmičenjima osvajala zavidne rezultate te u najboljem svjetlu predstavljala svoju školu i sebe. Litererarni radovi Meline Šišić na konkursima su uvijek osvajali neka od prvih mjesta. Osvajala je velki broj nagrada na muzičkim takmičenjima. Imala je dva solistička koncerta u Tuzli. U ponedjeljak je ponovo nastupala u Tuzli a publici se predstavila sviranjem Bahovim talijanskim koncertom.

Organizatori pozivaju zainteresovane da dođu na koncert Lamije i Meline Šišić koje svojom muzikom i posvećenošću istoj nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Sponzori koncerta su:

-BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

-Općina Kalesija, općinski načelnik Sead Džafić

Ulaz slobodan.

Nahranite srce i dušu istinskom ljepotom muzike.

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave