NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Večeras tribina „Knjigom protiv zla i zaborava“

... | 8. Novembra 2019.
11:17
Kalesija Online

U petak, 8. novembra, sa početkom u 17,00 sati, u Gradskoj biblioteci Kalesija, održat će se javna tribina ”Knjigom protiv zla i zaborava”. Učesnici tribine su dr. Selman Selhanović i Fuad Kovač, koautor knjige ”Hrvatska republika Herceg-Bosna, agresija i zločin”, najobimnijeg dosadašnjeg rada bh. historijske nauke na ovu temu.

Na tribini će se govoriti o kulturi sjećanja i suočavanja s istinom uz predstavljanje rezultata istraživanja na polju historijske nauke iz naše novije prošlosti čiji je cilj demokratizacija i pacifizacija bh. društva.

Fuad Kovač je poznati bosanskohercegovački književnik i novinar. Zastupljen je u biltenu Književne omladine BiH za 1982. godinu. Priredio je i recenzirao veliki broj knjiga bh. autora. Član je Društva novinara BiH i Društva pisaca BiH. Od januara 1994. do marta 2005. godine radio je u redakciji sedmičnog magazina “Ljiljan”. Bio je urednik lista “Slovo”, čiji je izdavač Društvo pisaca BiH, zatim gl. i odg. urednik dnevnog lista “BH Dnevnik” iz Sarajeva, urednik u časopisu za književnost i kulturu “Život” (najznačajniji i najstariji književni časopis u BiH) čiji je izdavač Društvo pisaca BiH. Član Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida Kanada. Živi u Sarajevu.


Selman Selhanović  je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu – Odsjek za komparativnu književnost i filozofiju, a magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Doktorsku disertaciju „Porodica i društvo u svjetlu ekonomsko propagandnog diskursa“ odbranio je 2014. godine. Dugogodišnji je novinar. Bio je urednik na TV Hayat, urednik lista novinara BH journalist , te prvi  je glavni i odgovorni urednik Bošnjačkog avaza, koji je prerastao u Dnevni avaz. Od 1994. godine je član redakcije Preporoda. Surađuje sa mnogim listovima i časopisima, piše književne kritike i recenzije, a objavio je više knjiga.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme