NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Velika zainteresovanost Kalesijaca: Održano Književno veče sa Marčelom

... | 10. Septembra 2020.
19:33
Kalesija Online

“Omladinski klub Kalesija” u saradnji sa Udruženjem mladih “Trik” Kalesija organizovalo je Književno veče u Kalesiji a gostovao je pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo. S obzirom da je broj posjetioca bio ograničen zbog situacije sa virusom Covid-19 Kalesijci su pokazali ipak veliku zainteresovanost jer je prijava bilo preko osamdeset.

-“Prvenstveno mi želimo i tu kulturnu stranu da pokrijemo i onda smo razmišljali koga da pozovemo, ko je svestran, ko je aktivista, ko se bavi i muzikom i književošću i onda smo odlučili da to baš bude Marčelo s obzirom da već dugo godina pratimo njegov rad. Moram priznati da me baš iznenadila zainteresiranost Kalesijaca, samih prijava smo imali preko osamdeset ali zbog Covid-a je moglo prisustvovati samo pedeset osoba” kazala je Amra Salihćehajić, koordinatorica Omladinskog kluba Kalesija.

Kalesijci tokom Književne večeri nisu imali problema sa postavljanjem pitanja koja su se odnosila na pjesme Marčela, njegove knjige kao i na serijal “Perspektiva” posvećen mladima i njihovim problemima i predrasudama.

-“Iako je Književna večer, nismo se držali striktno samo knjiga. Aktivista je, želimo i da mlade iz Kalesije podstaknemo da se posvete aktivizmu a to radimo tako što smo im pokazali koliko je aktivizam bitan i da se na takav način mogu brinuti o lokalnoj zajednici u kojoj žive” govori Amra Salihćehajić, koordinatorica Omladinskog kluba Kalesija.

Amra naglašava i da je Marčelo zadovoljan sa cjelokupnom organizacijom te da ne sumnja da će ovo još jednom ponoviti.

Književna večer je organizovana od strane Omladinskog kluba Kalesija a projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme