NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Veliki uspjeh srednjoškolca iz Tuzle: Sead Smailagić treći na svjetskom Microsoft takmičenju

... | 2. Avgusta 2018.
13:41
Kalesija Online

Na Svjetskom Microsoft Office Specialist takmičenju, koje je održano od 29. jula do 1. augusta na Floridi u SAD, Tuzlak Sead Smailagić je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju iz oblasti Excel 2016.

Kao trećeplasirani takmičar Sead Smailagić je osvojio Microsoftov certifikat, koji je vrijedna referenca u daljem školovanju i radu, te 1.500 američkih dolara.

Microsoft Office Specialist Svjetsko takmičenje je globalno takmičenje koje testira vještine učesnika iz Microsoft Office Word, Excel i PowerPoint. Najbolji učenici i studenti su pozvani da predstavljaju svoje zemlje na Microsoft Office Specialist Svjetskom takmičenju, a nakon što su bili najbolji na državom takmičenju, našu državu su predstavljala tri učenika JUMS Elektrotehničke škole iz Tuzle Almedin Beganović, Tarik Džambić i Sead Smailagić.

Na Svjetskom takmičenju, na kojem su bili predstavnici iz više od 130 zemalja, svakom učesniku je testirano znanje iz kategorije koju samu izaberu (Microsoft Word 2013, Microsoft Word 2016, Microsoft Excel 2013, Microsoft Excel 2016, Microsoft Office PowerPoint 2013, and Microsoft Office PowerPoint 2016).

Predstavnici Bosne i Hercegovine za takmičenje su se pripremali pod mentorstvom mr. Damira Kunosića, profesora  Mješovite srednje elektrotehničke škole u Tuzli, koju naši predstavnici i pohađaju.

Da bi se plasirali ona ovo priznato IT takmičenje učenici iz Tuzle su bili pretselekcijskim krugovima takmičenja bili najbolji u konkurenciji više od 300 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine prijavljenih 60 različitih škola i fakulteta.

(Tuzlainfo.ba)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin