NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Veliki Vedad Ibišević donirao 20.000 eura za narode BiH i Palestine

... | 8. Maja 2021.
11:54
Kalesija Online

Nekadašnji uspješni reprezentativac Bosne i Hercegovine u nogometu Vedad Ibišević još jednom je potvrdio da je veliki sportista, a još veći čovjek.

Naime, Ibišević je donirao 20.000 eura za akcije humanitarne organizacije Pomozi.ba, i to 10.000 eura za pomoć narodu Palestine, a 10.000 eura za pomoć stanovništvu u BiH.

“Iako Vedo nije želio da se objavljuje, mi smo insistirali, kako bi se i drugi potakli na činjenje dobrih djela”, poručili su iz Pomozi.ba.

Ibišević je i ranije često pomagao narod u BiH, gdje je i rođen 1984. godine. I sam je prošao kroz teške periode u životu, što je često napominjao, a pogotovo tokom agresije na našu državu.

Inače, Ibišević je trenutno bez kluba nakon što se u januaru razišao s njemačkim bundesligašem Schalkeom.

Iako će u augustu napuniti 37 godina, još nije objavio kraj svoje blistave karijere u kojoj igrao za brojne velike klubove poput PSG-a, Herthe ili Stuttgarta.

Proslavio se i u reprezentaciji BiH, a navijači ga pamte i po dva posebna pogotka – prvim historijskim na svjetskim prvenstvima za BiH te golom protiv Litvanije koji nas je i odveo na veliko takmičenje.

klix.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin