NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Veliko iznenađenje za Saida Bukvića: U OŠ “Memići” obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom

... | 22. Marta 2019.
09:11
Kalesija Online

Posebnu radost u OŠ “Memići” izazvalo je jučerašnje slavlje u prvom razredu ove škole. Naime, s obzirom da se jučer obilježavao Svjetski dan osoba s Down sindromom, učiteljica Sanela Halilović, defektolog Mersiha Tupajić i prvačići su za svog drugara Saida Bukvića priredili zabavu a sve su to krunisali tortom koju je učiteljica Sanela Halilović pripremila.

-“Želimo da se zahvalimo učiteljici što na ovaj način brine o našim đacima. Ona je najbolji primjer kako se treba odnositi prema svojim učenicima. Gest je svakako za pohvaliti pa joj se i ovom prilikom zahvaljujemo”, istakli su roditelji ovog razreda.

Said Bukvić je inače i član Udruženja “Osmijeh nade” a drugari iz razreda ga posebno vole zbog čega je i njima drago što su obilježili ovaj dan. Saidu je uručen i prigodan poklon.

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. mart kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD).

Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. hromosoma. Svjetski dan syndroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine.

Downov sindrom je genetski poremećaj koji je uzrokovan prisutnošću jednog hromosoma viška. Nastaje u trenutku začeća.Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme