NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Veterani kalesijske Bosne i Vogošće njeguju tradiciju prijateljskih utakmica i druženja

| 14. Septembra 2017.
10:17
Kalesija Online

Tako je to kad igraju bivši asovi. A da su bili asovi jesu. Vrsni igrači. Nekada. U neko drugo, zlatno vrijeme.

Tako je bilo nedavno kada je Adnan Granilo, nekada sjajni fudbaler, sportski radnik,sa prijateljima ugostio prijatelje iz Kalesije.

Na prekrasnom stadionu “Hakija Mršo” u Vogošći prodefiliralo je tridesetak “teškaša koji su i u zrelim godinama podsjetili na fudbalsko umijeće. Kada su oni igrali tribine su bile pune i u Vogošći i Kalesiji. Obje sredine dale su nekoliko vrhunskih igrača. Za Vogošću dovoljno je reći Haris Škoro, te desetine drugih asova.


U Kalesiji se ponose porijeklom i svojim princom Miralemom Pjanićem i nogometnoj lozi Pjanića, ali i Avdića, Sinanovića, Mustafića, Gazibegovića, Mešića, Hasanovića, Pelemiša, Hibića, Tubića, Suljkanovića, Karića, Turića, Uščuplića, Huremovića, Mujkića… Tako je u susretu s Vogošćom nastupio Emir Gazibegović, sin nekašnjeg as kalesijskog Jedinstva Senada Gazibegovića…

Na terenu, gdje je bilo “varnica” u žaru za svaku loptu, atraktivnih, ali usporenih poteza, efektnih odbrana, ali i golova, završilo je miroljubivo 2:2. Obol dobroj igri domaćina dao je Nihad Alibegović, jedan od najboljih folk pjevača na ovim prostorima. Najbolji nogometaš na eatradi, bez obzira što tako ne misle Enes Begović i Hakala…

Nakon utakmice remi se “zalio” uz janjetinu i bezaalkoholna pića, ai i dobre stare Nihadove hitove. Adnan Granilo sa svojim saradnicima zaslužuje sve čestitke za fino druženje i jednu lijepu tradiciji okupljanja bivsih fudbalera širom BiH.

Zato su mu gosti, Kadro Aljukić, Samir Musić i ostali poklonili dres Bosne. I Kalesijci su se vratili s hedijama. Koji kilogram što su izgubili na terenu, vratili su u “Oazi”. Utakmice se nastavljaju.

Evo aktera oba tima. Za Bosnu su igrali:

Huso Tubić, Esed Merić, Kadro Aljukić, Almir Hibić, Enver Smajlović, Salih Tubić, Nihad Hasanović, Emir Gazibegović, Dževad Husejnović, Samir Musić,. Dževad Mujkić i Sulejman Sinanović. Strijelci Emir Gazibegović i Samir Musić, čiji je sin Nermin jedan od najvećih potencijala u Slogi.

Za Vogšćane su nastupali: Sokić, Sofović, Turković, Muslić, Granilo, Alibegović, R. Halilović, M. Halilović, Kovačević, Slamnik, Dević, Kerla, Mrkonjić, Alić. S klupe ih je vodio Ibrahim Kahriman, a meč je autoritativno sudio Mujo Hodžić. Premijerligaške sudije bi mu mogle pozavidjeti na suđenju.

(R.S./Sportske.ba)

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport