NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Veza između učiteljice i učenika je posebna: 5a OŠ “Kalesija” se na poseban način zahvalio svojoj učiteljici

... | 14. Juna 2019.
14:50
Kalesija Online

Osoba koja mališane od 6 godina dočekuje na prvom stepeniku njihovog novog životnog poglavlja jeste učiteljica odnosno učitelj. Učitelj/učiteljica postaje jedna od najvažnijih osoba u njihovom životu. Uči ih prvim slovima, pjesmicama. Oslobađa ih strahova. Raduje se poklonu koji su dobili od roditelja. Sluša o prvim simpatijama. “Puše” na ogrebotinu koju su zaradili na času tjelesnog. Popravlja frizuru pred početak priredbe.

Upravo sve to je svojim “Ljubicama” radila učiteljica Fahira Kasić. Od prvog do petog razreda vodila je mališane željne znanja, novih avantura. Sa njima stvorila poseban odnos. Bila im je učiteljica, prijateljica a na kraju su joj dali i naziv mama.

Mališani koji kod učiteljice Fahire dođoše sa oko 6 godina, prelaze u predmetnu nastavu. Dalje moraju bez nje. Na proslavi male mature željeli su joj se zahvaliti na poseban način, do sad u OŠ “Kalesija” ne viđen na proslavi male mature. Napravili su majice sa natpisom “Ljubice” a učiteljica je dobila svoju sa natpisom “Kraljica ljubica”. Učiteljica nije krila suze. Njeni mališani su je rasplakali i izazvali lavinu emocija. Bila je presretna zbog njihovog gesta. Proslava nije prošla bez torte sa posebnom porukom.

Učenici nastavljaju dalje, učiteljica će dobiti druge đake koje će naučiti mnogim stvarima ali i onu najvažniju da je stvaraju nova prijateljstva. Svoj odnos sa “Ljubicama” zasigurno će njegovati što je potvrdila i ona i njeni đaci sada već veliki učenici u svakom smislu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme