NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Vi pitate: Uskoro počinje zamjena kontejnera u centru Kalesije

... | 18. Juna 2014.
09:48
Kalesija Online

kontejneri1Stari i gotovo pa uništeni kontejeri postavljeni u centru Kalesije uskoro bi mogli u „penziju“, a na njihovo mjesto trebali bi doći novi, veći i uređeniji kontejeri.

Ovo je za Kalesija online potvrdio direktor JKP „Komunalac“ Osmo Muminović koji ističe da su novi kontejneri stigli i da se čeka njihovo postavljanje u svim MZ na području općine, ali i u samom centru.

Ono što je do sada bilo problem jest da su sadašnji kontejneri postavljeni u blizini zgrada te da su ih kako ko stigne i pomjerali, dok će sada biti određena mjesta i lokacije za kontejnere te će se olakšati i samim radnicima prilikom kupljenja otpada.

osmo muminovic„Nama problem kada je u pitanju odlaganje smeća predstavljaju i sami građani, koji odlažu sve u kontejnere pa čak i šljaku i kruti otpad“, govori Muminović koji se nada da će se to promijeniti kada stignu novi kontejneri.

Novi kontejneri bi prema njegovom mišljenju trebali biti postavljeni do avgusta ove godine, a ono što je on pohvalio je i projekat postavljanja kanti za sitni otpad u centru Kalesije koje su jednoobrazne i koje čine centar ljepšim i uređenijim nego one prije.

Pored nabavke kontejnera Muminović ističe da bi uskoro trebalo biti nabavljeno i još jedno vozilo za odvoz otpada kako bi građanima se pružila još bolja usluga i brži odvoz smeća.

 

 

kontejneri2

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Vi pitate