NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

VIDEO/Almira Omerović iz Dubnice izrađuje nakit za sve prilike

... | 27. Februara 2021.
12:52
Kalesija Online

Nakit, vezice za dude, tespihi sa imenom, broševi samo su neki od radova Almire Omerović iz Dubnice. Sa izradom nakita počela je nedavno, a već ima planove o proširivanju njenog malog biznisa. Nakit koji izrađuje može se nositi u svim prilikama, a rado osluškuje želje kupaca i prati njihov stil.

Naša sagovornica istakla je da vodi računa o svemu, o svakom detalju, kako bi njen nakit na kraju izgledao baš onako kako kupac želi. U narednom periodu posvetit će se više izradi ručnih radova za djecu.

Almira je rodom iz Novog Travnika, a prije sedam godina udala se u Kalesiju. Kada je postala majka željela je svaki trenutak provesti sa djecom, pa je pronašla način kako da ima dovoljno vremena za porodicu, a s druge strane i da uživa u svom hobiju.

Najviše vremena provodi na izradi nakita, koji je  i najtraženiji, ali je velika i potražnja za izradom tespiha sa imenom. Almira je nedavno izradila tespihe za polaznike mektebske pouke u džematu Dubnica, a kako kaže, to je za nju bila posebna narudžba.

Više u videu:

Njene radove možete pogledati na facebook stranici:

https://www.facebook.com/RU%C4%8CNI-Radovi-102321718559591/photos/?ref=page_internal

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Magazin, NEON TV - Video prilozi