NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

VIDEO: BPS Kalesija, traži ostavku direktora Doma zdravlja dr.Muhameda Osmanovića zbog nezakonitog zapošljavanja

... | 4. Maja 2017.
14:46
Kalesija Online

Bosanskohercegovačka patriotska stranka Sefer Halilović Kalesija danas je održala press konferenciju na kojoj su govorili o nezakonitom zapošljavanju vijećnika Semira Mujkanovića u kalesijski Dom zdravlja, te nalazu inspekcije, kao i o protiv statutarnom djelovanju načelnika Kalesije Seada Džafića kada je u pitanju imenovanje članova Vijeća MZ.

“Mi smo jedina politička partija koja se otvoreno zalaže za ravnopravnost svih. Također jedini smo koji kritikuju nezakonitosti sadašnje vlasti u Kalesiji. U Dom zdravlja izvršeno je nezakonito zapošljavanje vijećnika Semira Mujkanovića od strane vlasti. Inspekcija je utvrdila da isti nema licencu, nije položio stručni ispit pred komisijom te nije stekao uslove za obavljanje posla fizioterapeuta. Inspekcija je izrekla kazne Domu zdravlja od 10.000 KM, direktoru 500 KM te uposlenom 250 KM i prestanak radnog odnosa”, kazao je dr. Mirsad Selimović predsjednik Regionalnog odbora BPS-a Sefer Halilović.

Selimović je pozvao dr.Muhameda Osmanovića da podnese ostavku na mjesto direktora, jer je obećao u emisiji “Aktuelno” NEON Televizije da neće raditi na štetu ustanove u kojoj radi, a to je prekršio.

Također on je kazao da je načelnik Sead Džafić zajedno sa savjetnikom Fikretom Suljkanovićem 29.marta boravio u posjeti Domu zdravlja Kalesija, a četiri dana kasnije izvršeno je protiv zakonito zapošljavanje vijećnika.

“Načelnik je u emisiji Aktuelno kazao da će platiti vijećnicima BPS-a sve ono što sud odredi ako napuste ovu stranku, što je krivično djelo. On će to morati uskoro uraditi i isplatiti 300.000 KM BPS-u, jer imaju ugovori. Vlast je razjedinila građane, nametnuli nove poreze, izgubljena je saradnja sa privrednicima, a najveći projekat u Kalesiji je sadnja cvijeća, a naslijedili su 2 miliona KM iz prošle vlasti, što govori o njima koliko su sposobni”, rekao je Selimović.

Vršilac dužnosti predsjednika BPS-a u Kalesiji Fejzulah Mujanović govorio je o nezakonitnostima kada je u pitanju imenovanje članova Vijeća MZ koje je izvršio sam načelnik na sjednicama Općinskog vijeća Kalesija.

Također je kazao da tzv. “Lađa spasa” koju predvodi načelnik ide u propast.

Pogledajte kompletan snimak Press konferencije BPS Sefer Halilović Kalesija.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, NEON TV - Video prilozi