NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

VIDEO/Centri za socijalni rad suočeni sa izazovima i poteškoćama u primjeni odredbi Zakona o roditeljima njegovateljima

... | 25. Januara 2022.
15:05
Kalesija Online

Nakon  što je Federalni parlament u semptembru 2021. godine usvojio Zakon o roditeljima njegovateljima koji se primjenjuje od 30. decembra iste godine Centri za socijalni rad suočeni su sa nizom problema kazao je Salih Omerović direktor Centra za socijalni rad Sapna i predsjednik Foruma direktora Centara za scojilani rad Tuzlanskog kantona.
Omerović dodaje da Centri za socijalni rad iz tog Zakona imaju određene obaveze .Upravo o tome se govorilo na danas održanom sastanku Foruma direktora centara za socijalni rad TK a koji je održan u galerijskom prostoru JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.


JU Centar za socijalni rad Kalesija u sklopu aktivnosti povodom obilježavanja „Dječije nedjelje“ u oktobru 2021. organizovala je predstavljanje odredbi Zakona o roditeljima njegovateljima. Roditelji koji uz svoju djecu moraju biti 24 sata nisu u mogućnosti pronaći stalne poslove saglasni su da će primjena Zakona odnosno naknada koju će dobivati itekako dobro doći. Prema riječima direktora Centra za socijalni rad Kalesija na području naše općine je 52 potencijalna korisnika pomenutog Zakona.

Više u prilogu

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, NEON TV - Video prilozi