NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

VIDEO/Plivač Emir Muratović nije razočaran nastupom na OI: Odmor iskoristio za posjetu djedu i neni u Kalesiji

... | 5. Avgusta 2021.
11:29
Kalesija Online

Emir Muratović, plivač banjalučkog plivačkog kluba Olymp, nastupajući za Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim Igrama u Tokiju, zauzeo 42. mjesto među 73 takmičara u disciplini 50 metara slobodnim stilom,
Ovaj plivač prethodno je zauzeo 45. mjesto u disciplini 100 metara slobodnim stilom. Iako nije ostvario uspjeh koji je možda priželjkivao, Emir kaže da nije razočaran. Čast mu je što je predstavljao Bosnu i Hercegovinu koju mnogo voli iako od 3 godine živi u Americi.


Odmore koje ima Emir koristi da posjeti i našu Kalesiju, odnosno djeda i nenu. Jednu od prilika iskoristili smo da Emira ugostimo u NEON Televiziji.

Emirovi djed i nena žive u Kalesiji Gornjoj. Naš plivač zbog toga je nekoliko puta u razgovoru istakao da je odrastao u Kalesiji, jer je od malena volio dođi u našu općinu i raspuste, slobodno vrijeme tu provoditi.  Zato mi je na pitanje mogu li ga predstaviti kao Kalesijca, odmah i bez dvojbe rekao da mogu. Emiru je ove godine ispunjen san. Predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama.  Iako ne živi u našoj domovini, ističe da je ona u njegovom srcu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, NEON TV - Video prilozi