NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

VIDEO/U mjesecu oktobru posjetili smo klubove koji okupljaju ljubitelje pisane riječi

... | 1. Novembra 2019.
13:04
Kalesija Online

Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige. Cilj obilježavanja i ovog oktobra-mjeseca knjige jeste promovisanje važnosti knjige, njene uloge u obrazovanju i izgradnji identiteta pojedinca, te njenog značaja u svakodnevnom životu. Na području Kalesije postoji nekoliko klubova koji okupljaju ljubitelje pisane riječi, te nadstoje raznim sadržajima obilježiti mjesec knjige.

Učenici OŠ “Kalesija” pokrenuli su inicijativu da se osnuje „Klub ljubitelja knjige“ u prostorijama školske biblioteke kako bi učenici razvijali ljubav prema čitanju i kako bi znali napraviti razliku između obaveznog i slobodnog čitanja. U okviru mjeseca knjige učenici su imali određene aktivnosti, kako bi ukazali i na odgojno-obrazovnu ulogu biblioteke. Pored Kluba ljubitelja knjige, predstavili smo i Klub čitalaca udruženja “Snaga nezavisne žene”, Klub knjige “Ikre” i Gradsku biblioteku Kalesija.

“Nikada nećete naći odanijeg prijatelja od knjige” rekao je davno Ernest Hemingvej, ali mi trebamo da budemo najveći prijatelji knjige, stoga iskoristimo mjesec knjige i književnosti, ali i sve predstojeće mjesece, da razmislimo nad svojim odnosom prema pisanoj riječi, i vratimo se, cijelim svojim bićem, našem najboljem prijatelj, knjizi.  Svake godine u Kalesiji se U mjsecu knjige održava i kulturna manifestacija Ikre, gdje BKC Alija Izetbegović priredi nekoliko kulturnih događaja tokom ovog mjeseca.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, NEON TV - Video prilozi