NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

VIDEO/Vanja Stankić, diplomirani stomatolog, oslikava kišobrane kaligrafijom

... | 6. Avgusta 2021.
12:58
Kalesija Online

Vrijeme pandemije nekima je poslužilo da se više posvete svom hobiju ili nauče nešto novo, te na taj način izraze svoju kreativnost i maštu. Tako se desilo i kod mladog umjetnika iz Tuzle, Vanje Stankića, inače doktora stomatologije koji nije uspio pronaći posao u struci i koji se kao većima mladih bori da nađe posao ili, kako kaže, pruži prilika za sticanje prvog radnog iskustva.

S obzirom da je prije oslikavao grafite, javila se želja da proba naučiti kaligrafiju, kasnije se to ispostavilo kao odličan potez. Hobi oslikavanja kaligrafijom raznih predmeta, prerastao je u mali biznis. Počeo je oslikavati kišobrane kaligrafskim pismom. Ovakav kišobran sigurno ne biste zaboravili u autobusu, na stanici ili u radnji. Pažljivo ćete ga čuvati jer je svaki primjerak kišobrana unikatan. Kišobran može poslužiti i kao odličan poklon, iznenaditi dragu osobu darom koji je kreiran samo za nju/njega.

Svoju kreativnost izražava na slikama, u prirodi, gdje god vidi priliku da može uraditi nešto što će uljepšati njegov grad, Tuzlu, i doprinijeti lokalnoj zajednici. Slikao je i uredio kante za smeće na tuzlanskom šetalištu, te zid ispred gimnazije Meša Selimović.

Greške se dešavaju, kao i u svakom poslu.

“Kod kišobrana je platno takvo da se ono ne može ponovo obojiti. Kada završim kišobran pitam ukućane da li vide grešku ako ne vide dobro je. Ako oni vide grešku ja moram novi kišobran kupiti i uraditi. Takav kišobran neću prodati nikome. Ne želim da neko ima nešto što je rad “može proći”, ističe Vanja.

Više u magazinu “Ljepota života”:

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin, NEON TV - Video prilozi