NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

VIDEO/Završen mektebski kviz “Ikre”: Arnela Mujić i Eldar Halilović osvojili prva mjesta

... | 9. Januara 2022.
13:55
Kalesija Online

Izvanredno znanje pokazali su učesnici online mektebskog kviza Ikre koji je uspješno relizovan u organizaciji MIZ Kalesija. U finalnom takmičenju učešće je uzelo 20 polaznika iz obje kategorije, a najbolji i najbrzi su bili Arnela Mujić, džemat Seljublje, i Eldar Halilović, džemat Dubnica, koji su osvojili prva mjesta.

Finalno takmičenje mektebskog kviza Ikre je održano u subotu, 8. 1. 2022. godine, u prostorijama džamije „Abdullah bin Mohamed Mominah“ u džematu Dubnica. Medžlis islamske zajednice Kalesija za najbolje takmičare pripremio je vrijedne nagrade. Dobra saradnja nastavljena je i sa Gradskom bibliotekom Kalesija, koji su podržali ovaj jedinstven i inovativan projekat MIZ Kalesija, te su 40 najuspješnijih takmičara nagradili besplatnim članarinama i koji će u narednom periodu moći posuđ ioivati knjige i usvajati nova znanja.

Pokretač ideje online mektebskog kviza je imam u džematu Dubnica Muhamed ef. Burić, a o nastanku ovog projekta i kako su protekla ova tri mjeseca takmičenja pojasnio je u video prilogu.

VIDEO

Fotografije s finalnog takmičenja pogledajte u gareriji:

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, NEON TV - Video prilozi