NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Vijećnici BPS-a dobili pisma od dr.Mirsada Selimovića u kojima traži da budu opozicija

... | 29. Aprila 2017.
11:03
Kalesija Online

Na adresu vijećnika Bosanskohercegovačke patriotske stranke Rašida Vildića, Semira Mujkanovića i dr.Jasmina Osmančevića danas su pristigla pisma potpisana od strane dr.Mirsada Selimovića predsjednika Regionalne organizacije BPS-a za SI Bosnu. u kojima traži od njih da djeluju kao opozicija u vijeću.

U pismima stoji da ukoliko vijećnici ne podrže Odluke vrha stranke i budu opozicija krenut će se u aktiviranje ugovora u kojima će se od njih tražiti po 100.000 KM za “izdaju” ove stranke.

Zanimljivo je to da vijećnici dobijaju pisma svega nekoliko sati prije održavanja sjednice Općinskog vijeća na kojem se raspravlja o Rebalansu Budžeta za ovu godinu, koji bi u slučaju “padanja” ugrozio mnoge projekte za dobrobit građana.

Vijećnici smatraju da je ovo još jedan pritisak na njih kako bi glasali protiv interesa građana i kako bi izdali svoje birače kojima su obećali da će podržavati ono što je za njih dobro.

Ovo pismo vijećnici su dobili kao odgovor na pisanje Sudu časti gdje su se izjasnili da su još uvijek članovi te stranke, a ne samostalni vijećnici, a uz to sve smatraju se članovima BPS-a jer Odluku o isključenju nisu dobili.

 

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme