NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Vijećnici dali “zeleno” svjetlo, medalja sa zlatnim grbom općine Kalesija ide Edinu Ramiću

... | 29. Aprila 2017.
12:25
Kalesija Online

Vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija podržali su Odluku o dodjeli Općinskih priznanja koja se dodijeljuju u povodu Dana naše općine. Tako će najveće priznanje medalja sa zlatnim grbom općine biti dodijeljeno federalnom ministru za raseljene osobe i izbjeglice Edinu Ramiću koji je nebrojeno puta do sada pomogao našu općinu.

“Edin Ramić dolazi iz SDA i evo dobija najveće priznanje. Dakle, ja sam načelnik svih građana bez obzira kome pripadaju a ne kako neki govore da ne uvažavam druge”, rekao je načelnik Sead Džafić.

Plakete sa zlatnim grbom Kalesije bit će dodijeljene KUD-u “14.maj” iz Tojšića čiji članovi su prvaci BiH u folkloru, Merimi Osmanović koja je na Specijalnoj olimpijadi u Austriji osvojila dvije bronzane medalje, kao i ŠF “Respect” iz Kalesije koja je “glavni” krivac za okupljanje velikog broja mališana u našoj Kalesiji prilikom odigravanja “Respect cupa”.

Za počasnog građanina Kalesije proglašen je Arthur Cantieni – Switzerland koji je u više navrata pomagao našoj općini i našim građanima.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme