NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Vijećnik SDP-a zatražio “bogatije” obilježavanje Dana Općine Kalesija

... | 29. Aprila 2017.
09:49
Kalesija Online

Vijećnik SDP-a Senad Šmigalović za govornicom Općinskog vijeća zatražio je da se “obogati” obilježavanje Dana Općine Kalesija u odnosu na dosadašnji period.

Tražim da se taj dan obilježi maratonskom uličnom trkom gdje će se tražiti učešće svih osnovnih škola sa područja naše općine, kao i turnir u košarci i malom fudbalu te takmičenje KUD-ova sa područja naše općine u filkloru, kazao je Šmigalović.

Kalesija je u proteklom ratu prvi oslobođeni grad u BiH na što svi trebamo biti ponosni. Tog 23.maja 1992.godine Kalesijci ne samo da su bili ponos cijele BiH i dijaspore već su razbili famu o nepobjedljivosti Srpsko-crnogorskog agresora i ulili vjeru svim istinskim patriotama o očuvanju nedjeljive i suverene BiH. Od tog dana prošlo je skoro 25 godina i prirodnom selekcijom sve manje i manje je generacija koje se sjećaju ovog dana i njegove važnosti za Kalesiju. Organiziranjem navedenih takmičenja smatram da bi se za građane Kalesije, a pogotovo za omladinu učinili tradicijom i nezaboravnim i da zajedno dan Općine Kalesija osjećamo kao svoj praznik i da sa punim pravom budmeo ponosni na taj dan, stoji u Inicijativi Senada Šmigalovića viječnika SDP-a.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme