NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Vjerska svečanost povodom Dana džamija na džamijsko-edukativnom kompleksu u Dubnici

... | 3. Maja 2018.
12:37
Kalesija Online

Medžlis Islamske zajednice Kalesija poziva sve vjernike i vjernice da svojim prisustvom uveličaju vjersku svečanost povodom Dana džamija koja će se održati na džamijsko-edukativnom kompleksu u Dubnici, Vakuf Abdullah Muhammed Mominah, čija izgradnja je još uvijek u toku. Vjerska svečanost će se održati u nedjelju, 6. maja 2018. godine, sa početkom u 11:30 sati

Povodom završetka građevinskih-betonskih radova na džamijsko-edukativnom kompleksu priredit će se i darivanje šljemenja i šljemenska dova.

Šljemenska dova će se upriličiti u sklopu vjerske svečanosti u nedjelju, 6. maja, a darivanje šljemena će se organizovati 5. i 6. maja / subota i nedjelja, sa početkom od 10:00 sati

Ovim putem pozivamo sve vjernike i vjernice da svojim prisustvom uveličaju vjersku svečanost koja će se organizovati povodom Dana džamija na džamijsko-edukativnom centru u Dubnici koji se gradi.

Također, pozivamo vakife i donatore da, u skladu sa svojim mogućnostima, daruju šljeme džamijsko-edukativnog kompleksa u Dubnici čija izgradnja još uvijek traje.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave