NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Vlada TK: Upotpunjeni standardi za početak rada Centra za autizam

... | 9. Avgusta 2022.
15:31
Kalesija Online

Današnjim donošenjem Standarda i normativa Javne ustanove Centar za autizam „Meho Sadiković“ Tuzla Vlada Tuzlanskog kantona stvorila je okvir za početak rada ove jedinstvene ustanove u Bosni i Hercegovini.

Standardima i normativima propisani su zajednički minimalni standardi za početak rada JU Centar za autizam „Meho Sadiković“ Tuzla, zajednički i posebni minimalni standardi za obavljanje djelatnosti zdravstvene zaštite, odgoja i obrazovanja i socijalne zaštite u Ustanovi.

Zajednički minimalni standardi zahtjevi su koje
ustanova treba ispuniti, a odnose se na lokaciju, građevinski objekat, prostor, opremu, kapacitet, dnevnu i noćnu smjenu, kućni red, održavanje higijene, ishranu, angažovanje stručnih i drugih radnika kao i usluge koje ustanova pruža nezavisno od korisničke grupe kojoj je usluga namjenjena.

Djelatnost odgoja i obrazovanja u ustanovi (predškolski odgoj i obrazovanje, osnovni odgoj i obrazovanje, srednje obrazovanje i odgoj i obrazovanje odraslih) obavlja se u skladu sa važećim propisima koji regulišu oblast odgoja i obrazovanja na području Tuzlanskog kantona u zavisnosti od nivoa obrazovanja.

rtvtk.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika