NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

“Vrh svijeta DJ Šampinjon” od 12. februara u kalesijskom BKC

... | 3. Februara 2018.
09:15
Kalesija Online

Od 12. do 17. februara 2018. godine publika će u kalesijskom BKC-u biti u prilici pogledati prvi bh. autorski mjuzikl za djecu i mlade “Vrh svijeta – DJ Šampinjon”.

Mjuzikl za djecu i mlade „Vrh svijeta – DJ Šampinjon“ autora Muharema Vojnikovića Muhe, režirao je i producira Elmir Krivalić. Riječ je, zapravo, o praizvedbi mjuzikla koji je svoju premijeru imao u Sarajevu 2013. godine, kada je izazvao veliku pažnju medija i građanstva.

Mjuzikl govori o Lordu od Patlidžanije koji prekida koncert koji je tek počeo i priopćava da nema više vode, te da su DJ i njegov najbolji prijatelj Sarfo jedini koji mogu osloboditi svjetski izvor vode začepljen od strašnih sila mraka. Tako počinje uzbudljivo putovanje prema vrhu svijeta na kojem sreću pčelu koja ne može praviti med jer cvijeće nema peluda, medvjeda koji je na prosjačkom štapu, vozovi stoje, sve je stalo, a Vodocijep je na zavodu za zapošljavanje jer mu je zanimanje “Zaštitnik voda i rijeka” pa nema posla.

Cilj zabavno-edukativnog mjuzikla je podizanje svijesti o zdravoj okolini, a riječ je o dugoročnom projektu koji će biti realiziran u narednih nekoliko godina i to na području cijele BiH, promovirajući osnovne ljudske vrijednosti govoreći o značaju zaštite okoliša.

Predstava je nastala u koprodukciji Gradskog pozorišta i JU „ BKC“ Živinice.

Za učenike kalesijskih osnovnih škola mjuzikl će biti odigran u terminima od 12. do 16. februara, a svi ostali zainteresovani isti će moći pogledati 17. februara. O tačnom terminu i cijeni karata publika će biti blagovremeno obaviještena.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave